29.04.2018.

Тематски час "Како је Британија постала велика", у одељењу 6-5

У оквиру Тематског дана под називом „Како је Британија постала велика”, одржани су часови енглеског језика, географије и ликовне културе у одељењу VI5.

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

Ученици су се кроз презентацију, рад на мапи, разговор и кратку игру подсетили најважнијих података које су о Великој Британији раније учили, а затим су погледали и видео снимак који приказује колико је велика била Велика Британија и колика је сада. Разговарали су и донели закључке да једну земљу великом не чини само територија. Тако смо учили и о знаменитим личностима на које је Велика Британија поносна и који су је учинили ''великом'' на свој начин. Како је тог дана био и рођендан једне знамените личности (Вилијема Шекспира) а и Дан енглеског језика, ова тема је ученицима била још интересантнија.

Наставница Енглеског језика
Данијела Веселиновић

ГЕОГРАФИЈА

На часу географије у оквиру тематског дана ученици одељења VI 5, су имали прилику да појмове и садржаје везане за Велику Британију обнове кроз квиз знања и самостално сазнају нешто о знаменитостима ове државе. У првом делу часа ученици су понављали градиво везано за изучавану област кроз квиз знања најпре индивидуално, а затим и у пару чиме је подстакнуто самопроцењивање знања. Док у другом делу часа ученици су излагали занимљивости и податке везане о знаменитостима и култури Велике Британије уз помоћ спремњеног материјала који су припремили користећи информације доступне не интернету.

Презентацију можете погледати ОВДЕ

Наставница географије
Гордана Милодановић

ЛИКОВНА КУЛТУРА

У оквиру тематског часа посвећеног чувеном портрету Ханса Холбајна "Хенри VIII", ученици 6-5 одељења упозали су се на часу ликовне културе са изузетним портретима овог немачког сликара. На скицама је веома детаљно обрађивао лица, али није цртао неке друге детаље, рецимо руке или одећу. На портрету(Хенри VIII) види се и карактеризација портретисане личности. Задатак је био да сваки ученик ради део слике формирајући разне текстуре, линије и боје са темперама, на крају радови формирају једну целину тј. портрет Хенрија осмог.

Наставница ликовне културе
Татјана Росић

Поделите ову страну:

Ауторско право © Основна школа "Ћирило и Методије" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.