06.06.2018.

Позоришна представа на енглеском: Истинита прича о Црвенкапи (The Little Red Riding Hood- the true story)

Овај духовити драмски текст у којем су се заједно нашли и Петар Пан, Лепотица и Звер, Робин Худ, три прасета и бака из познате приче о Црвенкапи, потписала је Биљана Дедић, професорка енглеског језика , а на сцени кино- сале у нашој школи, 6. јуна извели ученици IV3.

Било је мало времена да се нимало једноставан текст на енглеском језику увежба и да се ученици науче да глуме, понашају на сцени и да се осмисли и припреми целокупна сценографија и костими. Цело одељење је учествовало у представи и док су је припремали са наставницом енглеског језика били су и узбуђени и раздрагани.

Родитељи ученика IV3 били су у прилици да виде како њихова деца успешно глуме и то на страном језику, певају, плешу и уживају на сцени! А како су ученици доживели овај подухват, најбоље говори састав који дан после, написао Филип Саркањац, ученик IV3

Представа на енглеском

Јуче је моје одељење извело праву позоришну представу и то енглеском језику!

Сви смо били веома узбуђени и ухватила нас је трема да нешт о не погрешимо! У овој представи нашле су се четири бајке: Петар Пан, Лепотица и Звер, Три прасета и Робин Худ. Ја сам играо две улоге: глумио сам Петра Пана и Џон Доуа. Да бисмо извели ову представу како треба, у последње две недеље имали смо скоро сваки дан пробе.

Родитељи су ушли у кино-салу, завеса се отворила и представа је почела. Неко је у неком тренутку нешто и погрешио, али нисмо се обазирали на то и није реметило представу која је повремено била смешна. Када је представа завршена, били смо срећни и задовољни. Поклонили смо се, а наставница енглеског, која је заслужна за све, похвалила нас је и рекла да смо генијалци.

Било је то невероватно искуство! Ускоро ћемо имати и другу представу, али сада на српском и сад се осећамо као да смо прави глумци!

Учитељица Наташа Бисић

Слике погледајте у ГАЛЕРИЈИ

Видео снимак погледајте ОВДЕ

Поделите ову страну:

Ауторско право © Основна школа "Ћирило и Методије" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.