29.01.2018.

Конференција: Подели знање-школе у акцји!

У организацији Министарства просвете, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Уницефа и Центра заобразовне политике, 29.јануара 2018. године одржана је завршна кнференција пројекта SARE-„Унапређивање ефикасности система спољашњег вредновања рада школа и развој хоризонталног учења између школа“ под називом „Подели знање-школе у акцији“. Били смо учесници ове конференције, као једна од десет најбољих школа у Србији која је пружила подршку школама које су желеле да унапреде свој рад.

На конференцији су говорили министар просвете Младен Шарчевић, директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања Бранислав Ранђеловић, директор Уницефа у Србији Мишел Сен Ло, представница Европске комисије Хана Граингер Клемсон, Гордана Чапрић, заменица директора Завода, Дејан Станковић испред Центра за образовне политике, као и представници 3П иSARE школа.

Отварајући конференцију Министар просвете, науке и технолошког развоја је изразио задовољство започетим процесом унапређивања квалитета образовања у Србији. Циљ је да настава буде у првом плану, да се наставници обуче да раде на нов и квалитетнији начин и да срађују унутар школа али и са другим школама, истакао је министар.

Директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања Бранислав Ранђеловић рекао је да је пројекат показао да постоји много добрих и инспиративних пракси које су често невидљиве и недовољно приступачне широј јавности. Овај пројекат је омогућио да се те добре праксе шире, развијају и унапређују кроз повезивање школа и успостављање међусобног партнерства. Намера нам је да ове процесе продубљујемо, добре праксе промовишемо, да истражујемо нове механизме све док такви процеси коначно не постану свакодневница и саставни део и образовног система, истакао је директор завода.

Сви су се сложили да је овај пројекат дао изузетне резултате. Резултати су детаљно анализирани, мерљиви су и обрада података је показала да је у свим школама дошло до знатног побољшања квалитета рада.

Конференција је имала за циљ и наставак пројекта кроз рад са нових десет школа које ће у наредном периоду унапређивати свој рад. Њихов рад ће пратити сарадници- спољни саветницикроз студијске посете 3П школама. На конференцији су уручена и звања сарадник- спољни саветникМинистарства просвете. Десет наставника наше школе је, кроз овај пројекат, стекло звање сарадник-спољни саветники то су Славица Борисављевић, Марија Вученовић, Јелена Брашић, Јамина Михајловић, Снежана Ђуровић, Лидија Роловић, Мирјана Плавшић Ђорђевић, Гордана Поповић, Милена Милановић и Ана Ђорђевић. За координатора свих сарадника- спољних саветникаиспред Школске управе Београд изабрана је наша колегиница Славица Борисављевић.Славица Борисављевић је на конференцији говорила о томе како се одвијала обука сарадника-спољних сарадника а директорка школе о квалитетима наше школе , о нашим јаким странама и у чему би све могли да помогнемо новим школама у пројекту.

Поделите ову страну:

Ауторско право © Основна школа "Ћирило и Методије" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.