17.4.2019.

Међународни пројекат „Innovate Your Dreams 2019“.

Од 14. јануара до 31. марта 2019. године, реализована је прва фаза Међународног пројекта „Innovate Your Dreams 2019“.

Пројекат “Innovate Your Dreams 2019” имao je за циљ да помогне ученицима да разумеју и да се припреме за послове будућности. Пројекат се заснивao на популарном истраживању чији је закључак да ће се 65% данашњих основаца бавити потпуно новим пословима који данас не постоје. Током пројекта ученици узраста 7-16 година такође су се упознавали са индустријама будућности и улогом технологије у процесу трансформисања света. Пројекат се бавио проучавањем 3 од укупно 17 циљева одрживог развоја Уједињених Нација описаних у Агенди 2030. за одрживи развој (Квалитетно образовање, Приступачна и чиста енергија, Индустрија, иновације и инфраструктура). Ово је био STEM пројекат који је трајао 7 недеља. Оснивач пројекта је Khurram Shehzad из Пакистана.

Регистровано је више од 2000 наставника и школа и више од 100.000 учесника из више од 55 држава. До сада, учешће су узели узели наставници из 45 држава у првој фази пројекта.

Шест креативних задатака (рад са ученицима) распоређених у 7 радних недеља, чији је циљ развој способности: комуниакције, колаборације, критичког мишљења, креативности… Способности које су неопходне у овом 21. веку.

Креативним задацима, почевши од „A promising future“, преко „Everything you can imagine is real“, „Cultivating competencies“, „“World in 2030“, до „Potter ´s wheel“ и „3 E´s (Enough Energy for Everyone)“, ученици су развијали своја умећа критичког размишљања и закључивања, те комуникације међу собом и са учесницима из других школа, места и држава.

Овај пројекат реализовали су : наставница ликовне културе Татјана Росић, са групом ученика 6-4 и 8-2. , вероучитељица Невенка Давидовић са групом ученика 5-2, и учитељица Марија Вученовић одељење 3-1.

Поделите ову страну:

Ауторско право © Основна школа "Ћирило и Методије" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.