26.5.2019.

Пројекат „Шетајуће математичко знање“, трибина и манифестација „Мај месец математике“

У четвртак 23. 5. 2019. у нашој школи је, захваљујући учесницима пројекта, био математички празник. На планираној трибиниученици 7-4 са својим менторима, другарима из Шесте београдске гимназије, показали су нам да математика може бити игра, али и да се у многим играма крије математичка позадина. Осим игара са својим вршњацима поделили су стечена знања о Талесу, Питагори, Ојлеру, Фибоначију, ширећи позитивну енергију на све присутне.

Захваљујемо се професорки математике Шесте београдске гимназије Сузани Лазовић што је нашој школи препознала потенцијал за реализацију пројекта. Захваљујемо се великом броју присутних што су активно учествовали у раду трибине и тиме допринели да доживљај буде потпун, а како је све изгледало можете погледати у ГАЛЕРИЈИ.

Манифестација „Мај месец математике“уврстила је овај пројекат у свој програм, тако да ће учесници из свих школа које су део њега прошетати заједно улицама Београда 27. маја 2019. ширећи математичка знања на креативан начин. Позивамо све љубитеље математике да нам се придруже у шетњи.

Поделите ову страну:

Ауторско право © Основна школа "Ћирило и Методије" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.