Упис

Упис у први разред ОШ „Ћирило и Методије“ школске 2019/2020. године

Обавештење за родитеље будућих првака

Упис деце у први разред основне школе почеће 1. априла 2019. и трајаће до краја маја исте године.

У први разред крећу деца рођена од 1. марта 2012. до 1. марта 2013. године , а постоји могућност уписа и деце која до 31. августа напуне 6 година (ову децу ће тестирати психолог школе посебним тестовима), као и деце која ће тада имати више од 7 година и 6 месеци која због болести или других оправданих разлога нису била уписана у школу.

За упис је потребна следећа документација:

- потврда о завршеном припремном програму, коју издаје вртић

- здравствено уверење (потврда од педијатра да је дете здравствено способно за полазак ушколу)

- изводи из матичих књига нису обавезни – погледајте ОВДЕ

Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на њеном подручију, а може да упише и дете са подручија друге школе, на захтев родитеља, а у складу са просторним могућностима (овај захтев родитељ подноси у писаној форми и предаје секретару школе).

Родитељ са комплетном документацијом треба да дође до секретара школе да преда документацију, а затим га секретар упућује у педагошко-психолошку службу где ће бити заказано тестирање детета.

Организација наставе

У нашој школи настава се организује у две смене. Преподневна смена почиње у 8 часова, а поподневна смена почиње у 14 часова. У току радног дана ученици имају један велики одмор од 20 минута између другог и трeћег часа.

Боравак

Школа за ученике млађих разреда организује продужени боравак. Боравак се организује у смени супротној од оне у којој се одвија настава. Прихват деце почиње у 7:00 за преподневну смену, а за поподневну после наставе. За бригу о деци задужени су учитељи и обезбеђене су посебне учионице. Од активности заступљена је помоћ у изради домаћих задатака, боравак у природи, спортске активности, игре, тематске радионоце (музичка и ликовна радионица, учење страног језика) итд. Боравак се завршава у 17:30.

Ручак

За ученике који иду у боравак организује се ручак у школској кухињи.

Плаћање је месечно.

Презентацију наше школе можете погледати ОВДЕ


Представљање наше школе родитељима будућих првака биће организовано на општем родитељском састанку у кино сали ОШ „Ћирило и Методије” у среду 20.03.2019. године у 18.00 часова.

Родитељи ће том приликом добити све информације које су важне за рад школе и почетак сарадње.

Поделите ову страну

Ауторско право © Основна школа "Ћирило и Методије" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.